אלון אהל

אלון אהל, בחור צעיר ופסנתרן מוכשר בן 23, נחטף על ידי מחבלי חמאס מפסטיבל נובה בישראל ב-7 באוקטובר. אלון, הבן הבכור ואח לרונן (19) וענבר (14), הוא בחור צעיר וחברותי, מלא חיים ותקוות לעתידו.

לאחרונה הוא חזר מטיול במזרח אסיה ובדיוק תכנן להתחיל ללמוד מספר קורסים באקדמיה למוזיקה של רימון. לאלון יש כישרון יוצא דופן לפסנתר, אהבה שגילה כשהיה בן 10. הנגינה, מגיל צעיר, היתה לו טבעית וזורמת, היוותה עבורו אמצעי לביטוי והמוסיקה הפכה לחלק משמעותי בחייו. כשסיים את לימודי המוזיקה בתיכון, הוא ביצע רסיטל ברמה מאוד גבוהה. אלון גדל להיות פסנתרן רב-תכליתי- הוא למד ואהב מוזיקה קלאסית, אבל הוא תמיד ג'אזיסט בנשמתו, נהנה להשתתף בג'אמים ולאלתר.

חברים ובני משפחה מציינים שאלון תמיד נראה מחובר לפסנתר בלתי נראה; הוא מריץ קטעי מוזיקה בראשו ונוקש באצבעותיו כאילו מנגן בפסנתר. אלון הוא אדם של חברים, מסור לחבריו ואוהב להיות עם אנשים.

אהבה נוספת של אלון היא עולם הרכבים- אלון מוקסם ממכוניות. מגיל שנתיים הוא כבר ידע לזהות ללא מאמץ כל לוגו של מכונית. בשעות הפנאי שלו הוא אוהב לקרוא על החידושים האחרונים בתחום הרכב ועוקב אחר סדרות המוקדשות לסוגי רכב שונים. מומחיותו של אלון הפכה אותו ליועץ מהימן בנושאי בחירת רכב לבני המשפחה כבר מגיל צעיר.

ב-7 באוקטובר, עולמו של אלון ושל כל המשפחה התנפץ כשהוא נחטף מפסטיבל השלום של נובה בישראל. הוא וחבריו מצאו מחסה ממתקפת הרקטות במיגונית ברעים. המקלט בו שהה הותקף על ידי מחבלים אשר זרקו רימונים וירו כדי להרוג את האנשים שבתוך המקלט. בתוך כאוס הרימונים והירי הם גררו את אלון ועוד שלושה אזרחים לרכב וחטפו אותם לרצועת עזה. שניים מחבריו הטובים של אלון נרצחו בתקרית זו ועוד שניים נפצעו ושרדו. מאז אותו היום לא היה עמו קשר ואף לא מידע אודותיו.

ארועי הפסנתרים הצהובים הם יוזמה שלנו למען אלון. הפסנתרים ממוקמים במרחבים ציבוריים, והם מזמינים את כולם לנגן ובאמצעות המוזיקה לשלוח אהבה, כוח ומסר של תקווה לחטופים, להצהיר בכך שהם לא לבד. מאחר שלאלון ולכל החטופים אין את החופש לנגן מוזיקה, אנו קוראים לאנשים להביע תמיכה ולהעלות את המודעות לשחרורם על ידי נגינה על הפסנתרים הללו. במשך מעל 310 ימים מייסרים נשללו מאלון ומכל 115 החטופים בגסות זכויות האדם הבסיסיות ביותר.

אנו מפצירים בכולם לעמוד איתנו בסולידריות ולעשות כל מאמץ להבטיח את חזרתם הבטוחה של בני הערובה. כל אחד יכול להשמיע את קולו ולתמוך במאבקנו. המלחמה שלנו להחזיר את החטופים היא מלחמה של כולנו. אנו מודים לכם שוב על תמיכתם, אשר מעניקה לנו כח ותקווה בימים אלו.