פברוארט
ליל אמנות ותרבות בהרצליה
ב-6.2.25 יתקיים ברחבי העיר הרצליה אירוע "פברוארט" – ליל אמנות ותרבות.
במהלך כל הערב/הלילה, יתקיימו בעיר עשרות אירועי תרבות מיוחדים ומרתקים, החל משעות הערב ועד השעות הקטנות של הלילה.
הכניסה לכל האירועים תעלה עד 20 ש"ח בלבד!
אל תחמיצו את הערב הזה! מסורת נפלאה נפתחת ממש ע-כ-ש-י-ו
תוכנית אירועי "פברוארט" בסינמטק הרצליה:
טרום בכורה: הברוטליסט – The Brutalist
יום חמישי | 6.2 | 19:00

(ארה"ב, בריטניה, 2024) דרמה
זוכה פרס הבימוי בפסטיבל ונציה, "הברוטליסט" הוא אפוס היסטורי מונומנטאלי בבימויו של בריידי קורבט ובכיכובם של זוכה האוסקר אדריאן ברודי ("הפסנתרן"), פליסיטי ג'ונס ("תיאוריה של הכול") וגיא פירס ("ממנטו"). הסרט מתאר את מסעו של האדריכל היהודי יליד הונגריה לסלו טות' (ברודי), שהיגר לארה"ב אחרי המלחמה ללא כול. בדרך מקרה הוא זוכה לנהל פרויקט אדריכלי אדיר שישנה את מהלך חיו ב-30 השנים הבאות. סרט מפעים ומסעיר, שבוחן מחדש את החלום האמריקאי והשיטה הקפיטליסטית מבעד לעיניו של ניצול שואה שבחר באמריקה על פני המדינה היהודית שהוקמה במקביל בארץ ישראל.
במאי: בריידי קורבט
שחקנים: אדריאן ברודי, פליסיטי ג'ונס, גאי פירס
(215 דק', אנגלית; תרגום לעברית)
בכורה: אנונימי לגמרי – A complete Unkown
יום חמישי | 6.2 | 19:30

(ארה"ב, 2025) ביוגרפיה מוזיקלית
בשנת 1961, בוב דילן – נער אלמוני בן 19 ממינסוטה – מגיע לניו יורק עם גיטרה ושאיפות גדולות. על רקע סצנת מוזיקה תוססת ומתפתחת, הוא רוקם קשרים עם ענקי המוזיקה של התקופה. עלייתו המטאורית מגיעה לשיאה בהופעה פורצת דרך שהדיה מהדהדים בעולם כולו. בסרטו של הבמאי ג'יימס מנגולד, טימותי שאלאמה מגלם את דמותו של מי שיהפוך לאחד היוצרים-מבצעים המשפיעים ביותר בתולדות המוזיקה.
במאי: ג'ימס מנגולד
שחקנים: טימותי שאלמה, אדוארד נורטון, אל פנינג
(141 דק', אנגלית; תרגום לעברית)
העיר הזאת – This City
הקרנה פעילה בהשתתפות עמית אולמן ומוריה אקונס
יום חמישי | 6.2 | 23:00

(ישראל, 2023) בלשי/מוזיקלי
"העיר הזאת" הוא מיוזיקל ראפ ייחודי המשלב אלמנטים של פילם נואר.
בלילה סוער, מגיעה למשרדו של הבלש הפרטי ג'ו אישה מסתורית בשם שרה בנט, המבקשת את עזרתו במציאת אחותה הנעלמת. מה שמתחיל כחקירה שגרתית מתפתח למסע מוזיקלי סוחף בעולם התחתון של העיר.
הסרט, בבימויו של עמית אולמן, מציג את סיפורו דרך מופעי ראפ מקוריים בהשתתפות כמה מהשמות הלוהטים בסצנת ההיפ הופ המקומית – ג'ימבו ג'יי, איציק פצצתי, ואחרים. הדמויות מספרות את הסיפור דרך חרוזים וביטים, כשהן משלבות את אמנות הראפ עם עלילת מתח נוארית. זו יצירה ייחודית המשלבת סצנת היפ הופ תוססת עם קולנוע ז'אנר, ומביאה לקדמת הבמה את הכישרון המוזיקלי המקומי.
במאי: עמית אולמן
בהשתתפות: עמית אולמן, מוריה אקונס, ג׳ימבו ג׳יי, אלון נוימן, עידן אלתרמן, איציק פצצתי
(75 דק', עברית; כתוביות בעברית)