סובנירים (ללא תשלום למנויים)

Souvenirs

ישראל / 2006 / תיעודי

במאים: שַׁחַר כֹּהֵן, חָלִיל אֶפְרָת
(75 דק', עברית, הולנדית; כתוביות בעברית)

שחר הוא קולנוען מובטל המנהל, למורת רוחו של אביו סליימן, אורח חיים פרזיטי. בניסיון לדחוף את בנו לעשייה מציע לו סליימן ליצור סרט על הבריגדה היהודית, שבה שירת בתקופת מלחמת העולם השנייה. שחר אינו מתלהב מהנושא הארכאי, אבל דעתו משתנה כשהוא מגלה כי ייתכן שאביו השאיר אחריו "סובנירים" אצל שתי נשים שפגש בהולנד — ילדים שאולי נולדו בעקבות אותם מפגשים.
האב והבן יוצאים למסע בעקבות נתיב הבריגדה, שמתחיל בישראל וממשיך דרך איטליה וגרמניה עד הולנד. בעוד סליימן פורש בפני המצלמה את סיפורה של הבריגדה היהודית, שחר מנהל בחשאי תחקיר משלו בניסיון לאתר את קרוביו האבודים — עד לתגלית מפתיעה.

פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, פסטיבל דוקאביב 2006; מקום שני בפרס חביב הקהל, פסטיבל IDFA, הולנד 2006; פרס אופיר לסרט התיעודי הטוב ביותר, 2006.

בחר/י קבוצה להצטרפות, נשמח לארח אותך בכולן :)

סינמטק הרצליה

סינמטק הרצליה
לכל המשפחה

(סרטי ילדים)

רוקומנטרי

קבוצת המוסיקה
של סינמטק הרצליה